Tag: христовска

aini

Се нижат наградите на уметникот Ели Аин

Ликовниот уметник охриѓанката Ели Аиноска – Христовска беше добитник на наградата за скулптура „Димо Тодороски“. што ја доделува Друштвото на ликовни уметници на Македонија, во соработка со културно информативниот центар во Скопје. Ликовниот уметник охриѓанката Ели Аиноска – Христовска беше добитник на наградата за скулптура „Димо Тодороски“. што ја доделува Друштвото на ликовни уметници на Македонија, во соработка со културно информативниот центар во Скопје. Оваа награда се доделува еднаш годишно и го носи името на основположникот на современото творештво на македнската скулптура....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top