Tag: христова

svetci

Евнувиј, Пајсиј и Аверкиј прогласени за свети

Во рамки на одбележувањето 45 години македонска црковна автокефалност, денеска, Македонската православна црква ги прогласи за свети тројцата свештеномаченици Евнувиј, Пајсиј и Аверкиј кои пострадале за верата Христова во 1558 година. Во рамки на одбележувањето 45 години македонска црковна автокефалност, денеска, Македонската православна црква ги прогласи за свети тројцата свештеномаченици Евнувиј, Пајсиј и Аверкиј кои пострадале за верата Христова во 1558 година. Светата архијерејска литургија се одржа во манастирскиот компкекс „Св. Богородица Пречиста“ кај Кичево. На Малиот вход првпат беше...

Continue reading

novi shalteri

Конечно електронски катастар во Охрид

Охридското одделение за катастар доби нови простории и шалтери. Двојно повеќе шалтери во Катастар , за барем се надеваме, двојно побрза работа. Охридското подрачно одделение за катастар на недвижности денес ги промовираше новите работни простории. Покрај трите стари, сега и три нови шалтери во Катастар. Со пуштањето на реновираните простории во употреба, подрачното одделение во Охрид добива една репрезентативна шалтерска сала-вели портпаролот на Агенцијата за катастар на недвижности, Валентина Христова-Стефановска. Заедно со новите шалтери, во Охрид започна со работа и електронскиот катастар...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad