Tag: христина

Hristina Aslinoska

Нов oхридски бисер светна со сиот свој сјај

Нов блесок на уште еден Охридски талент. Младата Христина Аслимоска пишаниот збор го спакува во една убава книга поезија насловена „Средба со Диоген“. Основен мотив на ова емотивно празнење на Христина е митот за Диоген кој сред бел ден со фенер во раката го бара човекот меѓу луѓето. Нов блесок на уште еден Охридски талент. Младата Христина Аслимоска пишаниот збор го спакува во една убава книга поезија насловена „Средба со Диоген“. Основен мотив на ова емотивно празнење на Христина е митот за Диоген кој сред бел ден со фенер во раката го бара човекот меѓу луѓето. Младата поетеса вели пишувањето...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad