Tag: хрватско

pioneri

Штафетата на „носталгијата“ пристигнува во Белград

Хрватско-словенечката „Штафета на братството и единството“ треба денеска да пристигне во Белград по повод некогашниот празник 25 мај Ден на младоста, кога се славеше и роденденот на Јосип Броз Тито. Хрватско-словенечката „Штафета на братството и единството“ треба денеска да пристигне во Белград по повод некогашниот празник 25 мај Ден на младоста, кога се славеше и роденденот на Јосип Броз Тито. Штафетата, која што тргна од Умаг на 17 мај, почитувачите на ликот и делото на Јосип Броз ќе ја пречекаат пред Музејот 25 мај. Воедно денеска во Белград ќе биде промовирана и книгата „Со тито во светот“,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top