Tag: хранa

Македoнските граѓаните не се сигурни дали јадат безбедна хранa

Државните органи не соработуваат  со научните институции и не се  споделуваат јавно информациите. Недостасува и поголема одговорност на државните инспекциски служби при контрола на увозот и производството на храната кои ќе влеат сигурност кај граѓаните дека конзумираат безбедна храна, беше кажано на Нутрикон  меѓународниот конгрес за квалитет и безбедност на храната , здравјето и нутриционизмот. Македонските граѓани немаат доволно информации каква храна јадат. Не добиваат јавни податоци од релевантните државни органи и научните институции, укажува проф. д-р Владимир Какуринов, од консалтинг...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad