Tag: храни

freska

Денес е Велики Понеделник

Велики Понеделник (грч: Μεγάλη Δευτέρα) е првиот ден на Страстната седмица. Во него, Црквата се потсетува на последните денови на Христос во Ерусалим неговото влегување во Храмот и растерувањето на трговците од него, оти тоа е место за молитва, а не пазар. Христос на Своите ученици во повеќе наврати им зборува за Своето страдење кое Му претстои, како и крајот на времињата и Страшниот Суд. На Велики Понеделник Црквата говори и за Неговата беседа во Храмот, за злобните лозари, како и проколнувањето на бесплодната смоква, која го претставува јудејскиот собор, (во кој Исус Христос не нашол вистински...

Continue reading

food

Храна за силен имунитет

Зимата наближува, па затоа е време да го засилиме имунолошкиот систем. Црвено месо, компири, печурки, чај и кисело млеко се 5-те топ храни за силен имунитет. Зимата наближува, па затоа е време да го засилиме имунолошкиот систем. Црвено месо, компири, печурки, чај и кисело млеко се 5-те топ храни за силен имунитет. Лошото функционирање на имунолошкиот систем води кон настинки, алергии, болки во различни делови на телото. Организмот е сложен систем од меѓусебно поврзани елементи, затоа има многу фактори кои влијаат на имунитетот – душевната состојба, начинот на живот, сонот и се разбира,...

Continue reading

krava

Момче напуштено од мајка му, цица од крава

Малиот Сопат од Камбоџа, стар 20 месеци, тешко го поднесол тоа што го напуштиле родителите па утеха нашол во дворот кај кравата. Малиот Сопат од Камбоџа, стар 20 месеци, тешко го поднесол тоа што го напуштиле родителите па утеха нашол во дворот кај кравата.Гледајќи го телето како цица момчето доползело до кравата и го пробало нејзиното млеко.Сопат два пати дневно цица млеко од кравата а дедото и бабата се немоќни во напорите да го спречат. Кравата го прифатила момчето а го добила своето теле. Дедото на Сопат открил дека малечкиот се храни на таков начин уште од јули кога неговите родители заминале...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top