Tag: хранење

guantanamo

Затворот Гвантанамо конечно под клуч?

Американскиот претседател Барак Обама уште еднаш повика на затварање на затворот Гвантанамо на Куба,при што наглaси дека тој затвор им штети на интересите на САД. Американскиот претседател Барак Обама уште еднаш повика на затварање на затворот Гвантанамо на Куба,при што наглaси дека тој затвор им штети на интересите на САД. Изјавата на Обама доаѓа по бројните вести за штрајк со глад на затворениците, како и мерките на присилно хранење што се вршат над нив од страна на затворските служби. -Затворот е штетен на меѓународен план, ја загрозува соработката со нашите сојузници во борбата против...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad