Tag: хранат

Како ни се хранат децата додека се на училиште

Како ни се хранат децата додека се на училиште. Само во две основни училишта во градов има училишни мензи.  Директорите на оние училишта каде има мензи велат дека голем бенефит и за училиштето и за учениците е да имаат своја сопствена менза. За решавање на ова прашање би требало да се заложи и Локаланата самоуправа, сметаат тие. Пециво со сирње и спанаќ и јогурт имаа денес децата на мени во училишната менза на ОУ „Христо Узунов“. Ова е едно од ретките основни училишта во градов каде има училишна менза и каде исхраната на учениците е организирана. Пред десетина години во училиштето имало кујна...

Continue reading

gradinka

Децата згрижени во објектите на градинката Јасна Ристеска здраво се хранат

Родителите можат да бидат спокојни. Децата згрижени во објектите на градинката Јасна Ристеска здраво се хранат. Квалитетот на храната еднаш месечно го контролира Агенцијата за унапредување на домаќинството од Скопје, а го контролира и Центарот за јавно здравје.   Децата згрижени во објектите на градинката Јасна Ристеска здраво се хранат, вели директорката Марина Петровска Тодороска. Храната ги задоволува сите стандарди и нормативи пропишани за храна за деца од предучилишна возраст. Оброците се свежи и квалитетни, а не се користат никакви месни преработки како паштети, виршли, салами и др., додава...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad