Tag: храмовиот

Празнична вечерна богослужбапо повод храмовиот празник „Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица“

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на ден 27. Август 2019 година (вторник), во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ Каменско – Охрид, со почеток во 17:00 часот ќе се служи празнична вечерна богослужба со опело на „Пресвета Богородица“, по повод храмовиот празник „Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица“. Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на ден 27. Август 2019 година (вторник), во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ Каменско – Охрид, со почеток во 17:00 часот ќе се служи празнична вечерна богослужба...

Continue reading

Богослужби по повод храмовиот празник Успение на Пресвета Богородица–Голема Богородица

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 27-ми август, сабота, во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ – Каменско, со почеток во 17 часот, ќе се служи празнична вечерна богослужба со опело, по повод храмовиот празник Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица. На вечерната богослужба ќе чиноначалствува Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј. Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 27-ми август, сабота, во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ – Каменско, со почеток...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad