Tag: храбро

Усвоен е првиот пакет барање на Здружението „Храбро срце“ од страна на ФЗОМ

Денеска, директорот на Фондот, Миле Сугарев го информирал здружението дека на седницата на управниот одбор е усвоен и одобрен првиот здравствен пакет (од вкупно три). Денеска, директорот на Фондот, Миле Сугарев го информирал здружението дека на седницата на управниот одбор е усвоен и одобрен првиот здравствен пакет (од вкупно три) во делот за покривање на трошоците за материјалите за редовните неделни преврски на пациентите да бидат на терет на Фондот. Досега пациентите издвојуваа огромни средства од својот сопствен буџет и постојано се соочува со проблеми за нивно снабдување од странство....

Continue reading

Ова е човекот од кој најмногу страв имаат исламистите

Ирачкиот Рамбо стана славен на боиштето Екс универзитетскиот предавач, 40 годишниот Abu Azrael, нарекуван Ангел на смртта, стана легенда меѓу ирачките војници кои се борат против Исламската држава. Брадатиот, храбар војник, со секира и машинка во рацете, е главен лик на постерите на бригадата на Imam Ali, ирачка група на шиитската полиција која ја финансира иранската држава. Неговата страница на социјалните мрежи има преку 250.000 следбеници. Abu Azrael сака да позира па така објавени се многу негови фотографии на кои војникот храбро чекори низ боиштата и помеѓу заробениците на Исламската држава,...

Continue reading

Zemjata i Venera

Има живот на Венера

Рускиот научник Леонид Ксанфомалити тврди дека има докази за постоењето живот на Венера. Леонид Ксанфомалити кој работи во институтот за истражување на вселената на руската Академија за наука, ги анализирал фотографиите снимени во текот на руското истражување и слетување во 1982 година на Венера.Венера е по големина колку земјата, но има густа атмосфера во која доминира јаглерод диоксид. Со атмосферски притисок 92 пати поголем во однос на Земјата, без вода и со температура од скоро 894 степени, за оваа планета никогаш не е сметано дека е можно постоење на некаков облик на живот. Но, Ксанфомалити...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top