Tag: храброст

ОК ВМРО ДПМНЕ: Градоначалникот собра храброст, ќе спроведува закон со тоа што се приведени тројца градежни работници

Градоначалникот Константин Георгиески собра храброст, па реши ќе спроведува закон со тоа што се приведени тројца градежни работници. Со тоа покажува дека Локалната самоуправа делува селективно и е определена да се справува само со обичниот граѓанин, реагираат од ОК на ВМРО ДПМНЕ на соопштението на локалната.   Градоначалникот Константин Георгиески собра храброст, па реши ќе спроведува закон со тоа што се приведени тројца градежни работници. Со тоа покажува дека Локалната самоуправа делува селективно и е определена да се справува само со обичниот граѓанин, реагираат од ОК на ВМРО ДПМНЕ на соопштението...

Continue reading

sovet na mladi

Советот на млади при Општина Охрид го одбележа меѓународниот ден на младите

Советот на млади со свечена седница по повод Меѓународниот ден на младите, 12ти Август. Советот на млади при Општина Охрид, денеска одржа свечена седница по повод 12-ти август, меѓународниот ден на младите. Пред младите од локалниот совет се обрати заменик градоначалникот Ангел Јанев според кого младите се носители на напредокот, науката, технологијата. Тој потенцираше дека младите треба да се слушаат почесто и да бидат погласни, зборувањето да не се сведува на постојано негодување и несогласување со донесени одлуки, туку со предлози, идеи и  зборување, не со сила, туку со аргументи, не со страв...

Continue reading

flaer_petreski

„Доста е, пакувај се“, некој му порача на Петрески

Флаери со навредлива содржина за градоначалникот.  Работата на градоначлникот Александар Петрески трн в око за поединци групи. Доста е, пакувај се!, преку флаери му порача некој утрово на првиот човек на Охрид, градоначалникот Александар Петрески.  Во нив се наведени некои значајни објекти кои градоначлникот подолго време ветува дека ќе ги направи, но сеуште не ги реализирал, како што се современата автобуска станица, Промоцијате на Охрид, преку ѓомлезијадата , изграбата на Современ пазар, Аква парк и Голф терени, изградба на регионален дом за стари лица, конгресен центар, довршување на сите...

Continue reading

dr

Заврши конкурсот за избор на директори во охридските болници

До 5-ти декември ќе се знаат имињата на носителите на челните функции. Според Mинистерството за здравство, овој избор се спроведува во сите здравствени установи во земјата, како резултат на престанување на постоење на економските директори, бидејќи  двојното менаџирање се покажа  како финансиски неоправдано. Здраваствениот совет, по предлог на министерот за здравство ќе ги разгледа и утврди најдобрите кандидати. Како што дознаваме, за функцијата директор на Општа болница Охрид се пријавиле двајца кандидати. Покрај  актуелниот ВД директор Љубен Арнаудов се пријавил и неговиот колега гинекологот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad