Tag: храбри

festival na civilizacii

Храбри викинзи, мирољубиви индијанци, римјани-освојувачи на Фестивалот на цивилизации во Јахја Кемал

Средношколците од Јахја Кемал дефилираа презентирајќи ги различните цивилизации и култури од светот. Од викинзи, римјани и индијанци, до хипици, панкери и пантомимичари. Вистински раскош од маски и костими кои покрај естетскиот изглед имаа и едукативна па и забавна содржина. Храбри викинзи, мирољубиви индијанци, римјани-освојувачи па и носители на хипи културата и британската панк субкултура. Ова вистинско цивилизациско шаренило кое го приредија средношколците од “Јахја Кемал” колеџот, денес беше реалност и како еден времеплов ги понесе буквално сите од праисторијата па се до најновите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top