Tag: хот

Tanec

Македонско оро за Гинис

На крајот на овој месец ќе се игра најголемото македонско оро во светот на локација од Охрид до Струга. На крајот на овој месец ќе се игра најголемото македонско оро во светот на локација од Охрид до Струга. Во него ќе учествуваат 18.000 лица, а ќе биде организирано од Националната установа “Танец” и Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, со што ќе се направи обид да се постави нов Гинисов рекорд во оваа категорија. Ова го најави Насер Хот, советник во Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, потенцирајќи дека со орото ќе се означи стартот на новата туристичка сезона во Македонија. -Истовремено,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top