Tag: хотелското

beloto ezero

Наскоро ќе се познати цените за резервации во хотелското и приватното сместување за домашните туристи

Хотелиерите треба да ги формираат цените за користење на ваучерите од државата кои се спас за туристичкиот сектор. Министерството за економија заедно со здруженијата и стопанските комори работат на 4 сет мерки за помош на најпогодените стопански сектори меѓу кои се и хотелиерството, угостителството и транспортот. Хотелиерите ги прават пресметките за формирање цени за сите категории резервации во приватното и хотелското сместување, информира Крсте Блажески претседателот на Хотам. Хотелиерите се благодарни на владините мерки за помош на нивниот сектор и ќе треба да понудат избор на граѓаните кои...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top