Tag: хотелските

Хотелските капацитети исполнети за новогодишните и божиќните празници

Хотелските капацитети исполнети за новогодишните и божиќните празници. Хотелиерите задоволни, но велат дека ваквата слика е само од времен карактер. Треба да се поработи уште за Охрид да има и зимска туристичка сезона. Хотелиерите задоволни како изминаа новогодишните и божиќните празници. Нивните капацитети биле исполнети и до 90%. Гости имало најчесто од соседните држави, а најбројни и овојпат биле оние од Србија. Минатава нова година, почнувајќи од 24ти декември кога почнаа да доаѓаат гости за католички божиќ во Охрид навистина можеше да се забележи една поголема раздвиженост, посебно за новогодишните...

Continue reading

Хотелските капацитети во Охрид исполнети за новогодишните и божиќните празници

Хотелиерите интензивно се подготвуваат за престојните празници. Капацитетите се исполнети од 70 до 100%. Најмногу има гости од соседството, но и од европските држави.   Хотелските капацитети во Охрид исполнети за новогодишните и божиќните празници. Хотелиерите велат дека најголем дел од гостите се од соседните земји и тоа од Србија и Бугарија. Цените за тридневен аранжман се движат од 110 до 150 евра по лице. Од хотелите Метропол и Белви велат дека многу се задоволни од продажбата на аранжманите во овој хотелски комплекс. Кај нив капацитетите се исполнети речиси 100% и тридневен аранжман чини...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top