Tag: хотелскиот

Месец декември во знакот на хотелскиот ресторан „Village“

Во месец декември, хотелскиот ресторан „Вилиџ“ организира предновогодишни забави и дочек на новата 2019 година. Во месец декември, хотелскиот ресторан „Вилиџ“ организира предновогодишни забави и дочек на новата 2019 година. За таа цел, хотелот и ресторанот „Вилиџ“ подготвија неверојатни менија за кои ќе се погрижат врвните готвачи во хотелот и тоа по неверојатно пристапни цени. Интересот за хотелските пакет аранжмани е зголемен така да резервацијата е задолжителна за обезбедување место во хотелот. Гостите ќе ги забавува бенд кој ќе се погрижи атмосферата да биде пријатна, забавна и свечена....

Continue reading

Присуство на хотелскиот бренд, потребно за брендирање на една земја како туристичка дестинација

Покрај останатите материјални ресурси потребни за брендирање на една земја како туристичка дестинација, огромно е и значењето од присуство на хотелскиот бренд. За една туристичка дестинација да биде брендирана односно препознатлива кај туристите, потребни се многу фактори. Во современите туристички токови, создавањето на една емотивна врска меѓу туристите и дестинацијата е она што одново ги тера туристите повторно да посетат одредено место, што всушност и претставува брендирање на самата дестинација. Голема улога во задоволувањето на од ден на ден се попребирливата туристичка побарувачка игра...

Continue reading

Неизвесно кога ќе се гради хотелскиот комплекс кај Горица

Неизвесно кога е се гради хотелскиот комплекс кај Горица    На ридот, над плажата Горица е мирно. Нема градежни зафати на тренот каде што беше највувана изградба на хотелски комплекс од висока луксузна категорија од брендот Small Luxury Hotels. Во јули 2014 година на просторот кај Горица започнаа подготовки на теренот за градежни зафати. Просторот се огради, се исекоја иглолисни стебла и се постави табла со податоци за објектот. На таблата која е поставена стои одобрение за градба, типот на објектот како и податоци за инвеститорот. Архитектите кои ТВМ ги консултира за прашањето во кој законски...

Continue reading

Стопирана градбата на хотелскиот комплекс во Лагадин

Стопирана градбата на хотелскиот комплекс во Лагадин. Општинскиот градежен инспекторат го поништи одобрението за градење поради вина на инвеститорот затоа што тој пропуштил во системот за е-одобрение да достави навремено известување за започнување со градежните работи.  Нови моменти околу изградбата на хотелскиот комплекс во Лагадин. Од вчера, од страна на општинскиот градежен инспекторат e стопирана градбата на овој објект. Уште пред една недела државниот инспекторат за градежништво и урбанизам упати до Општина Охрид барање да го поништи издаденото одобрение за градење на хотелскиот комплекс...

Continue reading

хотел

Изградбата на хотелскиот комплекс кај Св. Стефан не придзвика интерес кај граѓаните за дебата

Изградбата  на хотелскиот комплекс кај Св. Стефан не придзвика  интерес  кај  граѓаните за дебата.  Слaб граѓански интерес за јавна дебата за хотелскиот комплес кај Св Стефан.  Денес  се презентираше извештајот за стратегиска оценка на животната средина за локалната урбанистичка планска документација за овој туристички комплекс кој ќе се гради на 5000 метри квадратни. Емил Стојановски, екперт за стратешка оценка на животната средина кој го изработи документот, истакна дека во дозволените рамки за заштита на воздухот, подземните и површинските води,  бучавоста и управуавњето со отпадот,  даваат...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad