Tag: хотелската

studenti

Хранливи колачи и печива креираат студентите од ФТУ

Хранливи  колачи и печива креираат студентите од  ФТУ. Високо енергетски бомбици, интегрални грисини, погачици од хелда  и колачи за дијабетичари се 4 -те нови прозиводи кои ги креираа студентите од ФТУ, од насоката гастрономија, диетика и исхрана. Производите се изработени по сопствена рецептура и се наменти за неколку целни групи, како што се дијабетичари или луѓе алергични на глутен. Во проектот се вклучени 20 -тина студенти од повеќе насоки на ФТУ. Студентите изработиле и флаер „Водич за здрав живот“. Задоволни се што се вклучени во проектот и од добиената можност да  промовираат вкусна...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top