Tag: хорчето

raspeano gerdance

„ Распеано ѓерданче“ одржа концерт

На симболичен начин, со песна, дечињата од хорот „ Распеано ѓерданче“, на Охриѓани, им го честитаа големиот христијански празник Божиќ. Воедно, го промовираа и своето прво ЦД. На градскиот плоштад, хорчето „Распеано ѓерданче“ одржа концерт. Со него, дечињата, им ги честитаа божиќните празници на сите граѓани на Охрид. Еуфорична атмосфера и задоволство на лицата на насобраните граѓани, кои со внимание го проследија овој настан. Дечињата пак, насмеани, пееја за големиот христијански празник Рождество Христово – Божик. Методија Баракоски, уметнички раководител на хорчето „Распеано ѓерданче“...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top