Tag: хорско

хор

Добриот глас надалеку се слуша-Охридскиот хор оди во Босна

Охридскиот хор ќе учествува на фестивалот во хорско пеење во Приједор. Овојпат охридското хорско пеење ќе се слушне дури до Босна и Херцеговина. Охридскиот хор ќе учествува на фестивалот во хорско пеење во Приједор. Охридските хористи за Босна ќе патуваат со финансиска подршка од Локалната самоуправа. Охридскиот хор-последен војник во борбата за зачувување на оваа ретка уметност. Охридското хорско пеење овојпат ќе се презентира во Босна и Херцеговина, а истовремено ќе го претстави и нашиот град. Охридскиот хор активно се подготвува за овој фестивал кој покрај промотивниот, има и натпреварувачки...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad