Tag: хорска

hor

Вечерва во црвквата Св. Софија, настап на филхармониската хорска капела „Јарославија“

Вечерва со почеток во 18 часот во Црквата „Света Софија“ ќе се одржи концерт на хорот „Јарославија“ на Јарославската државна филхармонија Станува збор за настан кој е дел од програмата на „Деновите на духовна култура на Русија во Македонија“. Вечерва со почеток во 18 часот во Црквата „Света Софија“ ќе се одржи концерт на хорот „Јарославија“ на Јарославската државна филхармонија Станува збор за настан кој е дел од програмата на „Деновите на духовна култура на Русија во Македонија“. Филхармониска хорска капела „Јарославија“ од древниот руски град Јарослављ има многу настапи во Русија и во странство....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad