Tag: хормонот

pregratka

Ем благотворна, ем бесплатна!

Една искрена прегратка од пријател или партнер може да има големо влијание врз нашето тело. Научниците открија дека исто како насмевката, и прегратката има лековити својства. Истражувањата покажуваат дека прегратката има голем ефект врз лечењето на разни физички болести но и врз осаменоста, депресијата, анксиозноста и стресот. Во истражувањето направено од Универзитетот во Северна Каролина, истражувачите откриле дека прегратката го зголемува нивото на хормонот за „поврзување“ – окситоцин, го намалува ризикот од срцеви заболувања, го намалува крвниот притисок и нивото на стресот на хормонот...

Continue reading

love

Љубовта е лековит коктел од хормони

Дознајте низ кои фази минува и како влијае на здравјето. Препотување, румени обравчиња, лупање на срцето, нерационално однесување…ова се показатели дека не погодила Аморовата стрела. Др. Хелен Фишер, психолог од Универзитетот во Њу Џерси, тврди дека заљубеноста дава енергија, добро расположение и мотивација. За сето тоа се одговорни хормоните во мозокот на заљубените а основна цел им е продолжување на човештвото. Др. Фишер тврди дека заљубувањето поминува низ 3 фази- страст, заљубеност и приврзаност, и дека нашето тело и ум постепено минуваат низ секоја од нив. Фази низ кои минува љубовтаСтраст...

Continue reading

robbie williams

Има либидо како 100 годишник

Роби се распрашувал за хормонот за раст што го користат средовечни мажи за да го забават процесот на стареење, но докторите му кажале дека не му е потребно такво нешто. Роби се распрашувал за хормонот за раст што го користат средовечни мажи за да го забават процесот на стареење, но докторите му кажале дека не му е потребно такво нешто. Но тестот од крвта покажал дека пејачот има ниско ниво на тестостерон, па Вилијамс решил да вбризгува хормони за да го зголеми сексуалниот нагон. „ Бев на лекар за да ми препишат соодветна терапија. Тоа го користат многу момци во Лос Анџелес за да изгледаат како...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad