Tag: хоризонтот

Barou

Добредојдовте во градот во кој ноќта е 65 пати подолга

Кога Сонцето ќе зајде месецов во Бароу, Алјаска, тоа ќе остане под хоризонтот 65 дена. Кога Сонцето ќе зајде месецов во Бароу, Алјаска, тоа ќе остане под хоризонтот 65 дена. Бароу има 4.000 жители и е најсеверен град во САД. Просечната висока температура останува под нулата од декември до март. Градот е неверојатно изолиран и нема пат со кој може да се стигне до градот. Бароу е дом на многу истражувачки центри кои обезбедуваат работа за жителите. Овие центри со себе донеле и вода и болница, кои се користат од сите жители. Жителите на Бароу велат дека уживаат во заедницата и културата која е...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad