Tag: хоризонтална

ХОРИЗОНТАЛНА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА КРАК ОД УЛИЦА „ДАМЕ ГРУЕВ“

Со поставувањето на хоризонтална сигнализација се комплетира проектот за реконструкција на кракот од улицата „Даме Груев“. Обележувањето се изврши по сите сообраќајни стандарди. Со поставувањето на хоризонтална сигнализација се комплетира проектот за реконструкција на кракот од улицата „Даме Груев“. Обележувањето се изврши по сите сообраќајни стандарди. Претходно на улицата беше извршено асфалтирање, уредување на пешачките патеки од двете страни на улицата и беа поставени нови рабници.  

Continue reading

СОВРЕМЕНА ВЕРТИКАЛНА И ХОРИЗОНТАЛНА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦА „АСНОМ“

Деновиве завршија предвидените работни активности за обележување на хоризонталната и поставување на соодветна вертикална сигнализација на улицата „АСНОМ“. Деновиве завршија предвидените работни активности за обележување на хоризонталната и поставување на соодветна вертикална сигнализација на улицата „АСНОМ“. Вертикалното обележување е направено по сите современи стандарди за сообраќајно обележување. Покрај основната сообраќајна сигнализација, обележани се велосипедски патеки од двете страни на коловозот, во две насоки, со попречно поврзување помеѓу нив. Со овие активности значително се подобруваат...

Continue reading

ВО ПОПЛАДНЕВНИТЕ И ВЕЧЕРНИТЕ ЧАСОВИ ЌЕ СЕ СПРОВЕДЕ ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ХОРИЗОНТАЛНА СИГНАЛИЗАЦИЈА

Ве известуваме дека од денес, 10.06.2019 година, (понеделник), Општина Охрид ќе започне со изведување на градежни активности за обележување на хоризонтална сигнализација на територијата на општината. Ве известуваме дека од денес, 10.06.2019 година, (понеделник), Општина Охрид ќе започне со изведување на градежни активности за обележување на хоризонтална сигнализација на територијата на општината. Обележувањето на хоризонталната сигнализација ќе се одвива во месец јуни во попладневните и вечерните часови. Се известуваат сите учесници во сообраќајот да ја прилагодат својата брзина на движење согласно...

Continue reading

pesacki

Охриѓани се жалат на квалитетот на обележаната хоризонтална патна сигнализација

Процесот на обележување на истата, започна пред само 10тина дена, а дел од пешачките премини и другата сигнализација се извалкани до тој степен што одвај се забележуваат. Од Фондот за комунален развој и сообраќај велат дека вината не лежи ниту во нив, ниту во фирмата изведувач, туку во несовесните возачи. Охриѓани се жалат на квалитетот на обележаната хоризонтална патна сигнализација. Иако процесот на бележење на истата сеуште не е завршен, после само 10тина дена откако се започна со бележење, дел од пешачките премини и другата хоризонтална сигнализација на најфреквентната охридска улица, булеварот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad