Tag: хонорарците

fzom

ФЗОМ со софтвер ќе ги решава проблемите на хонорарците кои уплатиле за здравствено осигурување

Според директорот на Фондот, Сашо Стефаноски, хонорарците кои морале приватно да плаќаат за здравствени услуги поради овој проблем, ќе добијат рефундирање на средствата. Фондот за здравство со нов софтвер ќе го решава проблемот на хонорарците во однос на неможноста иако уредно уплатиле придонеси, да го користат правото од здравствено осигурување. Овој административен проблем кој настана поради новодонесениот закон за задолжително плаќање придонеси за хонорарците резултираше со тоа што постоечкиот систем на Фондот не препознаваше дека хонорарците платиле придонеси, па со тоа тие беа приморани...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad