Tag: хонорари

Пеле

Пеле бара лимит за астрономските хонорари

Еден од најдобрите фудбалери на сите времиња, Бразилецот Пеле, побара од ФИФА да воведе лимит за астрономските суми, изразувајќи стравување дека сегашната политика на големите клубови може да го уништи фудбалот. Еден од најдобрите фудбалери на сите времиња, Бразилецот Пеле, побара од ФИФА да воведе лимит за астрономските суми, изразувајќи стравување дека сегашната политика на големите клубови може да го уништи фудбалот. „Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА) би морала да воведе финансиска контрола. Однесувањето на клубовите и ненормално високите исплати за играчите ќе ја уништи оваа игра“,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad