Tag: хонгконг

Brazil woman

Последната женска на планетава

За 500-600 години ќе изумрат Босанците, а последната жена на планетава ќе биде Бразилка. Во светот се раѓаат сè помалку женски деца а доколку ваквиот тренд продолжи, за 500-600 години нема да остане ниеден Босанец на планетава.Една од причините за падот на стапката на полодност е фактот што многу жени во побогатите делови од Азија се на т.н. “брачен штрајк”, односно попрво би останале сами, отколку да се подложат на маките на брачната заедница. Но, тие не се единствените кои размислуваат така, пишува Економист. Имено, Обединетите Нации предупредуваат дека во 83 земји и територии...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top