Tag: хомосексуалците

Papata Francisko

Како Ватикан гледа на жените и хомосексуалците

Папата Франциско предупреди дека католичката црква го губи својот пат со претераното фокусирање на спроведувањето на политиката против контрацепција, абортус и хомосексуалност, наместо да ги отвори вратите и да ја направи црквата милосрдна институција. Папата Франциско предупреди дека католичката црква го губи својот пат со претераното фокусирање на спроведувањето на политиката против контрацепција, абортус и хомосексуалност, наместо да ги отвори вратите и да ја направи црквата милосрдна институција. Во интервју за италијански магазин папата Франциск исто така ги повтори помирливите ставови...

Continue reading

gej zname

ОН усвои историска резолуција за правата на хомосексуалците

Советот за човекови права на Обединетите нации денеска усвои Резолуција со која се истакнува правото на еднаквост на сите луѓе независно од нивната сексуална определба. Советот за човекови права на Обединетите нации денеска усвои Резолуција со која се истакнува правото на еднаквост на сите луѓе независно од нивната сексуална определба. Резолуцијата, која беше предложена од Jужноафриканската Република, е усвоена со 23 гласа „за“, 19 „против“ и три „воздржани“. Оваа Резолуција, која предизвика бурни дебати, е оценета како историска од причина што за прв пат едно тело на ОН усвојува официјален...

Continue reading

karneval vo Rio

Расправа околу тоалети за хомосексуалци

Два месеца пред карневалот во Рио Де Женеиро избuvna расправа откако школата за самба „Унидос да Тијуца“ најави дека ќе отвори посебни тоалети за хомосексуалците и трансексуалците. Два месеца пред карневалот во Рио Де Женеиро избuvna расправа откако школата за самба „Унидос да Тијуца“ најави дека ќе отвори посебни тоалети за хомосексуалците и трансексуалците. Противниците на оваа одлука предупредуваат на „дискриминација“, а додека оние кои се согласуваат со неа ја сфаќаат како подобра заштита на својата приватност. Во школата за самба илјадници танчери овие викенди ги одржуваат пробите за карневалските...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad