Tag: хомосексуалност

Papata Francisko

Како Ватикан гледа на жените и хомосексуалците

Папата Франциско предупреди дека католичката црква го губи својот пат со претераното фокусирање на спроведувањето на политиката против контрацепција, абортус и хомосексуалност, наместо да ги отвори вратите и да ја направи црквата милосрдна институција. Папата Франциско предупреди дека католичката црква го губи својот пат со претераното фокусирање на спроведувањето на политиката против контрацепција, абортус и хомосексуалност, наместо да ги отвори вратите и да ја направи црквата милосрдна институција. Во интервју за италијански магазин папата Франциск исто така ги повтори помирливите ставови...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad