Tag: хомосексуалната

лого

Во Индија поддржан законот кој ја криминализира хомосексуалната популација

Врховниот суд на Индија го поддржа законот кој ја криминализира хомосексуалната популација. Врховниот суд ја поништи мерката на Вишиот суд во Њу Делхи, со кој во 2009 година се декриминализира хомосексуалноста. Врховниот суд на Индија го поддржа законот кој ја криминализира хомосексуалната популација. Врховниот суд ја поништи мерката на Вишиот суд во Њу Делхи, со кој во 2009 година се декриминализира хомосексуалноста. Судот посочи оти сега останува на Парламентот да одлучи. Според членот 377 од 148-годишниот колонијален закон, истополовата врска е „неприроден прекршок“ и казната за тоа е десет...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad