Tag: холот

Блесна Новогодишна зимска бајка во ОУ „Григор Прличев“

Родителите, учениците и училиштето реализираа проект на две теми „Снегулка што среќа носи“ и „Писмата до Дедо Мраз“. Целта е со изработка на новогодишни декорации и пораки да се врати насмевката на детските лица во овие вонредни животни  услови.  Во ОУ Григор Прличев заблеска Новогодишна волшебна атмосфера. На иницијатива на Советот на родители од школото се внесе празничен дух во училиштето за да ги развесели срцата на учениците. Сашко Георгиески, претседател на Советот на родители од ова училиште, информира дека проектот бил прифатен од родителите, учениците и раководството на училиштето и...

Continue reading

veligdenski hepening

Велигденски хепенинг во ОУ „Христо Узунов“

Велигденски хепенинг во ОУ „Христо Узунов“, Охрид. Шарени велигденски јајца, кошнички и ураси беа изложени на штандовите во училишниот хол, кои за нецели 10 минути беа распродадени. Завршија во рацете на родителите, бабите и дедовците и  наставниците. Во очи на големиот христијански празник Велигден во холот на ОУ „Христо Узунов“, традиционално на денешен ден, Велики Четврток, се оджа Велигденски продажен хепенинг.  Штандовите односно училишните клупи шаренеа од убавите детски изработки, малите уметнички дела и ракотворби изработени со вредните раце на учениците. Насекаде во холот на училиштето...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad