Tag: холмс

James Holmes

Џејмс Холмс го чека смертна казна?

Американското обвинителство во сојузната држава Колорадо соопшти во понеделникот дека има намера да бара смртна казна за Џејсм Холмс кој е обвинет дека уби 12 луѓе во текот на полноќна кино во јули 2012 година. Американското обвинителство во сојузната држава Колорадо соопшти во понеделникот дека има намера да бара смртна казна за Џејсм Холмс кој е обвинет дека уби 12 луѓе во текот на полноќна кино во јули 2012 година. Обвинителот Џорџ Брушлер се обврза дека ќе се советува со семејствата на жртвите пред да ја донесе одлуката за смртната казна на процесот против 25-годишниот Џејмс Холмс, закажан...

Continue reading

holms

Семејство Холмс апелира грижете се Охрид да биде чист

„Чувајте го Охрид чист“  повикува семејството Холмс од Англија. „Чувајте го Охрид чист“ е повикот на семејството Холмс од Англија до пријателите на градот. Овој апел го упатуваат разочарани од расфрланиот смет и немарниот однос на македонците кон околината.  Невил и Лилјана од Лондон воодушевени од убавините на Охрид, решиле да купат стан во  населбата Рача.  Пред една недела Холмсови  заедно со нивните деца го исчистиле спортското игралиште од расфрланото ѓубре кое е во непосредбна близина на нивниот стан.  Една недела подоцна тоа повторно било  покриено со отпадоци.  „Кога работи школото...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top