Tag: упатствата

Откриен е идентитетот на богаташот кој дели пари

Анонимниот богаташ не е повеќе анонимен Американските медиуми го открија идентитетот на богаташот кој по улиците на Сан Франциско остава плика со пари. Станува збор за трговецот со недвижнинини Jason Buzi. До неодамна непознато лице ширум улиците на Сан Франциско оставаше плика во кои се наоѓаа 20 или 100 долари, а упатствата како да се дојде до пликото ги оставал на својот Твитер профил – @HiddenCash. Доброчинителот не е повеќе анонимен и се работи за Jason Buzi, човек кој заработил милиони тргувајќи со недвижнини. Тоа што е откриен неговиот идентитет нема да го спречи да ја продолжи...

Continue reading

plaza

Уште три охридски плажи издадени под краткотраен закуп

Останатите плажи, според неодамнешните најави на Министерот Миле Јанакиевски, ќе останат слободни за користење. На денес спороведеното електронско јавно наддавање, кое се одржа во Мин. за транспорт и врски,  од 10те плажи за кои се лицитираше само три добија концесионер. Така за најповолни понудувачи на електронското јавно наддавање беа избрани: за плажа бр. 5 – правното лицe „Горица 05“ кое понуди вкупно 678.330 денари за закуп на плажата, за плажа бр.8 – правното лице „Биба груп“ кое понуди вкупно 371.340 денари за закуп на плажата,  за плажа бр.9а – правно лице „Маредо“ кое понуди...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top