Tag: унгарските

ungarski turisti

Пронајдени Унгарските туристи

Успешен епилог на приказната за исчезнувањето на Унгарските туристи, во водите на Охридското Езеро. Унгарските кајакари на кои на петти мај им се изгуби трага кај авто-кампот Градиште во Охрид се пронајдени живи и здрави на сред езеро. Тројцата мажи и две жени полицијата ги пронајде попладнево на потегот меѓу Градиште и Радожда. Туристите се во добра здравствена состојба.  По првичните разговори Унгарците потенцираа дека им е жал што дошло до сетоа ова, како и за начинот на кој се информирало за нивното наводно исчезнување. Тие беа видно изненадени од медиумската прашина која се кренала за нив,...

Continue reading

ubistva

Медиумите со претпоставки за идентитетот на Ѕверот од Будимпешта

Унгарската полиција уапси маж, за кого се сомнева дека живи закопал најмалку шест лица. “Ѕверот од Будимпешта“, како што го нарекуваат медиумите, ги ограбувал своите жртви, а потоа живи ги закопувал на остров на Дунав, во јужно предградие на главниот град на Унгарија. Унгарската полиција уапси маж, за кого се сомнева дека живи закопал најмалку шест лица. “Ѕверот од Будимпешта“, како што го нарекуваат медиумите, ги ограбувал своите жртви, а потоа живи ги закопувал на остров на Дунав, во јужно предградие на главниот град на Унгарија. Претпоставките се дека тој имал уште двајца помошници, бездомници,...

Continue reading

Hungary toxic mud

„Човечка грешка“ причина за најголемата катастрофата после Чернобил

Човечка грешка е причината за излевањето на токсичната кал во Унгарија кое ја предизвика најголемата еколошка катастрофа по Чернобил. Имало луѓе кои знаеле за лошата состојба на ѕидовите на резервоарот, но не презеле ништо. Од виновниците ќе се бара финансиска и морална одговорност, изјави премиерот Виктор Орбан. Човечка грешка е причината за излевањето на токсичната кал во Унгарија кое ја предизвика најголемата еколошка катастрофа по Чернобил. Имало луѓе кои знаеле за лошата состојба на ѕидовите на резервоарот, но не презеле ништо. Од виновниците ќе се бара финансиска и морална одговорност,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top