Ознака: сиер

СИЕР ќе бара подобрување на работничките права

Post Views: 0 Македонските работници се на долното ниво според најниската плата  која ја земаат не само во Европа туку и во регионот. Ова од Охрид го кажа Пецо Ристески, претседателот на синдикатот на индустрија енергетика и рударство на Македонија,  на денешниот 16-ти Конгрес. Тој при тоа  најави подобрување на работничките права со 4-те резулоции кои  ќе испратат до политичарите  пред претстојните парламентарни избори. Мора да се договориме за повисока плата, кажа притоа Ристески. „Минималната плата да не е пониска од 200 до 300 евра. Погоре може да разговараме, а очекуваме...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top