Tag: протуѓер

zem

Египќаните бараат јавно извинување од Мартин Протуѓер

Ги повикуваме Мартин Протуѓер, како и партијата ВМРО-ДПМНЕ,  да јавно им се извини на сите припадници на заедницата на Египќаните во Македонија, за непочитување на етничката посебност и идентитет. Невладините организации кои се грижат за заштита на идентитетот, човечките и малцинските права на заедницата на Балканските Египќани во Македонија, не се изненадени но се згрозени од лицемерието и не-толеранцијата што се приметува кон припадниците на заедницата на Египќаните, од страна напоедини лица од врвот на ВМРО-ДПМНЕ, кои воедно се и најблиски соработници во кабинетот на актуелниот премиер на...

Continue reading

opstina

Локална:Имотот на Протуѓер е надвор од зоната на строга заштита на блатото

Како и за сите граѓани на Република Македонија така и во овој случај  нема ништо спорно во намерите на секој граѓанин да си го оствари своето неприкосновено право на сопственост, реагираат од Локалната самоуправа на изнесеното на прес конференцијата на СДСМ а во врска со Студенчишкото блато и имотот на шефот на кабинет на премиерот, Мартин Протуѓер. Како и за сите граѓани на Република Македонија така и во овој случај  нема ништо спорно во намерите на секој граѓанин да си го оствари своето неприкосновено право на сопственост, реагираат од Локалната самоуправа на изнесеното на прес конференцијата...

Continue reading

Ramiz Merko

Протуѓер ќе лобира за Струга

Шефот на кабинетот на Груевски, Мартин Протуѓер, добредојден во помош на локалната, за доделување на средства за бројните суштинско важни нереализирани проекти во Струга. Шефот на кабинетот на премиерот Никола Груевски деновиве во посета на Струга. Главна цел на посетата на Мартин Протуѓер беше средба со градоначалникот на општина Струга, Рамиз Мерко, како и состанок со ОК на струшкиот огранок на ВМРО –  ДПМНЕ. Градоначалникот Мерко средбата ја оцени како мошне значајна за градот, бидејќи се разговарало на многу теми кои се од заеднички интерес, како на локално, така и на централно ниво,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top