Tag: промовираат

Холандски студенти ќе го промовираат Охрид

Холандски студенти ќе го промовираат Охрид. На нивните видео записи веќе ги има туристичките потенцијали на земјава, со цел да ја понудат оваа дестинација на странскиот пазар. Најдобрите од нив ќе станат амбасадори на Македонија Шеесет студенти од холандските универзитети снимаат промотивен материјал за туристичката понуда на Охрид. Македонија оваа година е избрана за земја каде се одржува годишно собрание на најдобрите холандски академци кои студираат туристичка промоција и маркетинг. Првите впечатоци на студентите и воопшто на секој турист кој го посетил туристичкиот бисер Охрид се импресивни....

Continue reading

brosura

600 примероци од луксузна фотоброшура ќе ги промовираат убавините на градот пред високите делегации

Оваа брошура во себе содржи убави фотографии од градот и соодветни приказни кои на еден поетски начин ги претставуваат знаменитостите, историјата и легендите за Охрид. 600 примероци од ексклузивна книга ќе ги потсетуваат високите претставници и делегации на убавините на Охрид. Оваа луксузна фотоброшура за Охрид веќе е испечатена и станува збор за комплетно авторска творба, односно сите фотографии и целокупниот текст се авторски дела на печатарската куќа Идеа плус од Скопје која е условно „виновна“ за оваа промотивна фотоброшура. „Целта на оваа фотоброшура или бела книга е да биде делена на високи...

Continue reading

ftu

Работодавците и работниците на едно место

Денови на кариера во Факултетот за туризам и угостителство. Идејата за еден ваков настан е од самите компании од областа на туризмот, но и од областа на шпедицијата и осигурувањето. Целта е на едно место да се сретнат оние кои нудат и оние кои бараат работа. Работодавците и работниците на едно место. ФТУ организира денови на кариера  на кои ќе земат учество повеќе компании кои ќе се престават на свои штандови поставени во факултетот и каде ќе ги промовираат работните места кои им се непополнети а се од областа на струките кои  се едуцираат на ФТУ. Идејата е од самите компании и од областа на...

Continue reading

logo

„Филантропија преку зелени идеи“

ЦИРа, во соработка со Фондот на Браќата Рокфелер (Rockefellers Brothers Fund) од САД, и оваа година, распишува конкурс за избор на идеи/проекти за зелени претриемнички/бизнис идеи кои промовираат традиционална изработка на производи, поддршка на локални мали бизниси, кои користат ресурси од локалната заедница и кои потикнуваат иновативни идеи за развој на животната средина. ЦИРа, во соработка со Фондот на Браќата Рокфелер (Rockefellers Brothers Fund) од САД, и оваа година, распишува конкурс за избор на идеи/проекти за зелени претриемнички/бизнис идеи кои промовираат традиционална изработка на...

Continue reading

Два преседани истовремено

Прв пат во својата историја Прв пат во својата историја, поставиле жена како член на управен одбор на Хонда и еден странец за оперативен директор на компанијата. Како што се наведува во соопштението на Хонда, во управниот одбор на компанијата ќе се придружи технолошкиот експерт Хидеко Куни (66), а Бразилецот со јапонско потекло Исао Мицогучи, кој веќе 30 години раководи со работењето на Хонда во Јужна Америка, е именуван за нов оперативен директор на компанијата, пренесува AP. Јапонската компанија се најде под критики дека промовираат само јапонски државјани, и ова е за прв пат да се направат...

Continue reading

agencija

Охридските групи и солисти утревечер ќе се промовираат пред својата публика

Охридските групи и солисти утревечер ќе се промовираат пред својата публика. Организаторот вели дека овој концерт за многумина ќе биде отскочна штица за да можат да продолжат по својот пат до успехот. Млади охридски бендови и солисти утревечер ќе можат да се промовираат пред охридската публика. Четири групи и тоа: Ени рендом, Кј Данте, Ас би си, Уличен аспект и тројца солисти Елена Бујаровска, Теодора Настоска и Драга Ставреска, ќе можат да покажат што знаат и умеат секој во својата област. Концертот ќе биде колаж од различни музички правци како рок, рап, кои ќе се изведуваат акустично, а соло...

Continue reading

tel

Нема веќе анонимни при пејд броеви

Агенцијата за електронска комуникација, заедно со трите мобилни оператори, Т-мобајл, ВИП и ОНЕ, денеска ќе го промовираат проектот за регистрација на при пејд корисници. Агенцијата за електронска комуникација, заедно со трите мобилни оператори, Т-мобајл, ВИП и ОНЕ, денеска ќе го промовираат проектот за регистрација на при пејд корисници. Агенцијата за електронски комуникации наложи од 15 октомври 2012 година секој кој ќе купи број – пост пејд да приложи лична карта и да биде иднетификуван во системот како имател на бројот. Во АЕК велат дека со реализацијата на овој проект ќе се унапреди пазарот...

Continue reading

juzmeski

Јузмески – најдобар промотор на Македонија за 2011 год

Љупчо Јузмески еден од четворицата лауреати на наградата “Најдобар промотор на Македонија”за 2011. Покрај него ова високо признание го добија уште и Симон Трпчески во категоријата уметност и наука, Македонската кошаркарска репрезентација во категоријата дипломатија од добра волја и Александар Богатинов, човекот кој освои најголем број на гласови од јавното гласање кое се спроведе на социјалната мрежа facebook, а траеше четири месеци. Љупчо Јузмески еден од четворицата лауреати на наградата “Најдобар промотор на Македонија”за 2011. Покрај него ова високо признание го добија уште и Симон Трпчески...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top