Ознака: преземени

ПРЕЗЕМЕНИ СИТЕ МЕРКИ ЗА НЕПРЕЧЕНА НАСТАВА ВО ОХРИДСКИТЕ УЧИЛИШТА

Post Views: 0 Согласно добиениот план за одржување на наставата во основните и средните училишта во учебната 2021/22 година, училиштата во Општина Охрид се целосно подготвени за започнување на наставата. Училиштата се снабдени со дезинфекциони средства согласно протоколите за заштита од Ковид 19, а во текот на изминатиот период беше извршено чистење и  дезинфекција на училишните објекти.Исто така, сите општински училишта во текот на изминатиот период ги презедоа сите потребни активности за поставување на соодветни информации за заштита на учениците, а беше извршено обележување на...

Continue reading

Претпоставки и коментари наместо да се праша втората страна

Post Views: 5 Серија различни текстови во прилог на иста видео снимка се појавија на повеќе дигитални медиуми, на кои заеднички именител им е констатирање и коментирање, со инсинуирање на вмешаноста на Радмина Шекеринска, актуелната министерка за одбрана и носистел на листата во Изборната единица број пет, од коалицијата „Можеме“. Го реценцираме текстот на vecer.mk, насловен :„Боки по дома со другарките Катица и Радмила (фото+видео)“, во кој сајтот информира дека на социјалните мрежи се појави фотографија и видео на неправосилно осудениот во случајот „Рекет“, Бојан Јовановски – Боки...

Continue reading

ОВР Струга: преземени сите мерки за безбедносно одвивање на верската манифестација ЕОРДИЈА-ЛИТИЈА

Post Views: 0 Во пресрет на верската манифестација ЕОРДИЈА-ЛИТИЈА, што денес од 15 до 19 часот ќе се одржа во Струга а во чест на празникот С.Ѓорѓија Победоносец“, ОВР Струга ги презеде сите неопходни мерки за безбедносно одвивање на црковната процесија со акцент на строго придржување до превентивните мерки и препораки за заштита на населението од вирусот Ковид-19. Во периодот од 04 до 06 мај 2021 година, претставници на СВР Охрид и ОВР Струга, одржаа работни состаноци со претставници на црквата „Св.Ѓорѓи“ во Струга, на кои, им беше нагласена потребата од доследно и дисциплинирано...

Continue reading

drva

Се краде, ама со усул

Post Views: 0 Сеуште постои нелегална сеча на дрва во Н.П. „Галичица“. Последниве години многу се работеше на подобрување на состојбата во паркот. Се изградија неколку објекти од суштинско значење, паркот се обележа со информативни табли, се обележаа патеки за разни рекреативни активности , вели првиот чекор на оваа установа Зоран Ангелоски. Тој додава дека меѓу другото активно работат и на преземање соодветни законски мерки за сузбивање на неколкуте негативни појави кои се регистрираат во паркот, како што е тоа незаконската сеча на дрва и лов.Санкциите за сторителите на нелегалната...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top