Tag: пребарување

Google овозможи лоцирање на телефонот во случај на губење или кражба

Ако не знаете каде ви се наоѓа телефонот, прашајте го Google Познато е дека Google  со своите алатки веќе со години го олеснува секојдневието и го знае одговорот на секое прашање, а од сега знае и каде е вашиот Android. Воопшто нема сомнение во фактот дека таа информација компанијата ја знаела и вешто ја прикривала во годините наназад, но истата Google одлучи да ја сподели со нас и на тој начин да ни помогне во трагањето по телефонот во случај да е украден или во случај да не знаете каде сте го оставиле. Сѐ што треба да направите за Google да ви открие каде се наоѓа вашиот телефон е да впишете...

Continue reading

Facebook воведува пребарување слично на Google

Функција која несомнено ќе биде дочекана со одобрување До сега на Facebook можевте да пребарувате поими поврзани со корисниците, страниците на компаниите, групи или слично, но од сега, на најпопуларната мрежа на светот, ќе имате можност за пребарување по клучни зборови односно постови. Имплементацијата на новата опција веќе се употребува, а алгоритмите и начинот на пребарување се многу слични на оние кои ги користат Google, Bing и останатите пребарувачки сервиси. Во моментот кога ќе почнете да пишувате одреден поим во пребарувачкиот дел на Facebook ќе ви бидат понудени најпопуларните резултати...

Continue reading

Еве колку барања за отстранување прифатил Google до сега

Со законот “right to be forgotten” секој има право да поднесе барање до Google Откако во февруари оваа година е усвоен европскиот закон наречен “right to be forgotten” во кој секој од нас има право да побара неговите податоци да се отстранат од резултатите на пребарување, Google објави колку точно линкови отстранил. Точниот број е 170.706 линкови (URL), што отприлика е 42% од вкупниот број на барања кои се поднесени до Google. Од почеток беше јасно дека компанијата нема да удоволи на секое барање, што е нормална постапка, бидејќи ако се удоволува на секое барање без добра причина тогаш би се...

Continue reading

Facebook припрема нова опција

Добро погледнете што сте објавувале во минатото Во минатото скоро секоја промена на поставките за приватност или воведувањето на нови опции на мрежата на Zuckerberg носело бројни проблеми и критики на корисниците. Такви големи критики предизвика, на пример, воведувањето на Timeline и новиот начин на пребарување бидејќи на Timeline повторно се појавија некои објави стари и по неколку години, на кои корисниците во потполност заборавиле дека ги поставиле, а кои денес сигурно не би ги напишале или објавиле. Новинарите на Huffington Post предупредуваат дека новата опција која се припрема од страна...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top