Tag: пиење

pretsedatel na sovet

Горно Лакочереј ќе има чиста вода за пиење

Овој долгогодишен проблем се реши на денешната седница на Советот на општина Охрид. Месната Заедница на Лакочереј,  на ЈП„ Проаква“ му ја даде довербата да се грижи за водоснабдителниот систем. Живот за жителите на Горно Лакочереј. Председателот на Месната заедница на селото, Климе Тренески рече дека конечно се стави крај на бројните проблеми околу водоснабдувањето.  ЈП Проаква ја доби довербата да се грижи за водоснабдителниот систем. Тренески рече дека со овој потег работите тргнаа на добро. Првиот човек на ЈП Проаква, Бранислав Трпчевски  рече дека пред да започнат со своите активности треба...

Continue reading

logo

Водата од градската мрежа е исправна за пиење

Изминатиов викенд, охриѓани беа зачудени од белината на водата за  пиење од градската водоводна мрежа. Изминатиов викенд, охриѓани беа зачудени од белината на водата за  пиење од градската водоводна мрежа. Граѓаните беа во недоумица  дали водата  е исправна за пиење и дали станува збор за присутност на голема количина на  хлор. Директорот на МЈП Проаква, Бранко Трпчески смирува  дека водата е исправна за пиење и дека не станува збор за прехлорираност. Белината на водата се должи на зголемениот проток на воздух што е резултат на надојдените извори со вода по обилните дождови  и снегот кој се...

Continue reading© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top