Македонките ги сакаат естетските операции, арно ама…

pacientkaСе поголем број пациенти се заинтересирани за естетски операции, а во последниве 10 години бројот на клиенти е двојно зголемен, што оди во прилог на светскиот тренд за естетски операции.

Снешко, снешко…

sneshkoТешко дека во оваа година ќе сме сведоци на обилни врнежи од снег, сепак замрзнатиот господин, со темни очи и портокалово-црвен нос, со шапка на главата , има многу љубители ширум светот.

Одделението за уво, грло и нос доби нова опрема

donacija uvo grlo nosНова опрема во општа болница Охрид на одделението за оториноларинкологија, донација од Австралија. Станува збор за уред кој ќе ја олесни работата на одделението за уво, нос и грло, односно прегледите ќе бидат побезболни, а исто така и дијагностиката на заболувањето ќе биде полесна.

Годинава брисеви од грло и нос се земаат и во централната градинка

briseviБрисеви од грло и нос на дечињата од предшколска воздраст годинава, покрај во центраот за јавно здравје се земаат и во централната детска градинка.

Богаташот по фацата се познава

faceЗа некој да се збогати мора да биде снаодлив, способен и да има среќа.Покрај тоа треба да има анфас и профил кој ќе одговараат на еден богаташ, тврдат британските експерти.

НВО „Младински центар“ протестираше пред општата болница

protest bolnicaНи неверојатно лошите временски услови не ги спречи приврзаниците на НВО „Младински центар“ да протестираат пред општата болница во Охрид. „Во септември 2010 год. се сруши највиталниот дел од општата болница, со што околу 60 илјади граѓани останаа без гинекологија. Хирургија, анестезиологија, урологија и одделението за уво, нос и грло.

Незадоволни пациенти реагираат

doktorДо нашата редакција пристигна допис каде се критикува односот на дел од докторите на одделението за уво, нос и грло. Овој допис му е познт и на Портпаролот на општа болница Охрид, кој порача незадоволните пациенти да се обраќаат до нив за да може да се надмине проблемот доколку постои.

Без зевање,чепкање нос и чешање глава

Жителите на Пекинг за време на одржувањето на Олимписките игри не смеат да чепкаат нос, да зеваат и да ја чешаат главата додека разговараат со странците.