Categories
Свет

“Некои менаџери од Wall Street требаше да се в затвор”

Екс претседателот на Fed вели: “не можете компанија да пратите во затвор”

Categories
Охрид

Сцената на охридскиот театар ќе засветли со новата опрема

театарСцената на охридскиот театар ќе засветли со  новата опрема.

Categories
Свет

Нови детали за исчезнатиот Боинг 777

Ја сменил насоката?

Categories
Охрид

По пет децении средба пропратена со емоции

Dimce maturantГенерацијата економисти  од учебната 1961-1962 година го  одбележаа јубилејот 5 децении од  матура.

Categories
Свет

Визите за некои балкански земји да се укинат поскоро

Jacques BaroПотпретседателот на Европската комисија Жак Баро повика да се предложи што поскоро укинување на визите за „граѓаните на оние земји од западен Балкан што ги исполнија условите“.

Categories
Сцена & Муабети

Некои мали Google тајни

logoGoogle е инзвонредно моќен сервис, кој освен стандардното пребарување, располага и со огромен број на дополнитени напредни пребарувачки можности со користење на одредени команди, кодови и карактери.

Categories
Сцена & Муабети

Некои факти за кондомите

Кондомите се профилактички средства за заштита од сексуално пренсоливите болести како и од бременоста.

Categories
Охрид

Плакатите од Вмро Дпмне се најдоа на тротоар

Некои од партиите го злоупотребија бесплатниот простор за рекламирање.Во саботата и неделата беше преплавено со плакати од Вмро Дпмне. Поголемиот дел од нив сега се наоѓаат на тротоарот од „Булеварот Туристичка“. Од оваа партија ветуваат дека во иднина нема да се повтори ваквата слика.