Tag: живите

fontani

Живите води низ Охрид исправни за пиење

Живите води или артешките бунари кои ги има на околу 30 -тина локации низ Охрид се исправни за пиење. Живите води или артешките бунари кои ги има на околу 30 -тина локации низ Охрид се исправни за пиење. Граѓаните може спокојно да ја гасат жедта на овие јавни чешми. Но, според Законот за води, водата која не е хлорирана не смее да се користи за широка употреба за пиење. Затоа овие чешми може да се користат само како алтернативен извор иако се бактериолошки и хемиски исправни, напоменува д-р Атанско Михаилов, директор на Центарот јавно здравје. Заради безбедност на граѓаните службите на Центарот...

Continue reading

slika ili...

Ова не е уметничка слика

Изгледа како уметничка слика, масло на платно…но изгледот знае да лаже. Алекса Мејд, 24 годишната уметничка од Вашингтон, не сака да црта на рамни површини како што е платното, туку таа се одлучила за нешто сосема различно.Всушност Алекса, со посебни акрилни бои живите луѓе ги претвара во слика. {loadposition content9}

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top