Tag: Гоџо

Одбележан јубилејот на адвокатското друштво „Гоџо, Кичеец и Новаковски“

Со пригоден коктел одбележан 50годишниот јубилеј од континуираната адвокатска работа, на провото охридско адвокатско друштво „Гоџо, Кичеец и Новаковски“.  На 13 октомври далечната 1967 година познатиот охридски адвокат Томе Кичеец се запишал во Именикот на адвокатите во Адвокатската комора на Македонија и официјално отворил своја канцеларија во Охрид. Неколку дена подоцна неговиот чекор го следи и адвокатот Петар Гоџо и оттогаш започнува нивната работа со адвокатурата. Таткото на адвокатот Ристе Новаковски, Фидан пак повеќе од дваесет години работел како јавен правобранител. Така впрочем и започнува...

Continue reading

50 годишен континуитет на адвокатската дејност продолжена во Адвокатското друштво Гоџо, Кичеец и Новаковски

Охрид, град на врвна адвокатура и имиња од оваа бранша кои ќе се паметат. 50 годишен континуитет на адвокатската дејност продолжена во Адвокатското друштво Гоџо, Кичеец и Новаковски. Во портфолиото на ова Адвокатско друштво стојат многу решени случаи во и надвор од државава. Секој од адвокатите си има своја специјалност на која работи, но секогаш се добредојдени советите од колегите. 50 годишен континуитет на адвокатската дејност продолжена во Адвокатското друштво Гоџо, Кичеец и Новаковски. Традицијата започнала уште во далечната 1967 од страна на нивните родители кои исто така биле адвокати...

Continue reading

strelci

Охридските стрелци се подготвуваат за европското првенство

На крај на месц јули од 29 до 14 август во Белград се одржува европско првенство во гаѓање со малокалибарна пушка. На овој натпревар учество ќе земат пет наш стрелци доколку остварат норма. На крај на месц јули од 29 до 14 август во Белград се одржува европско првенство во гаѓање со малокалибарна пушка. На овој натпревар учество ќе земат пет наш стрелци доколку остварат норма. „ Тоа се Нина Балабан, Шишкоски Михаил, Здравески Горан , Гоџоска Верица и Апостолоски Бобан. Подготовките ќе течат овој месец до крајов на јуни кој ќе успее да обезбеди 570 круга и покрај тоа што федерација нема да може...

Continue reading

hotel Izgrev

Аферата Изгрев добива нов тек

Синоќа ослободени од 20 месечниот притвор браќата Миладинови. Тие во наредниов период ќе се бранат од слобода. Бранителот на Миладинови, Драган Гоџо задоволен од одлуката на вишиот обвинител. Браќата Миладинови ослободени од притвор. После 650 дена тие ќе се бранат од слобода. Како што веќе е познато на почетокот од годинава браќата Ѓорги и Димитар Миладинови беа осудени на 6 и пол годишна затворска казна за перење пари, измама со кредит и издавање исправа со лажна содржина. Ваквата одука беше донесена вчера на седницата на апелација кога вишиот обвинител се откажал од жалбите против нив и побарал...

Continue reading

Александар Гоџо

Во охридскиот суд нема непотизам!

Во Охрид нема ниту еден случај во кој судија и адвокат се во роднински врски, велат од охридското Здружение на адвокати. Во Охрид нема ниту еден случај во кој судија и адвокат се во роднински врски, велат од охридското Здружение на адвокати. Да ја добиеме оваа информација бевме испровоцирани од неодамнешната изјавата  на министерот за правда, Михајло Маневски. Имено, тој потенцираше дека не може адвокат да оди на судење кај судија негов брачен другар или близок роднина. „Власта ќе направи обид преку законска регулатива да го намали непотизмот во судството. На одреден начин ќе се спречи да дојде...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad