Tag: готовинските

advokati

Ќе се фискализираат охриските адвокати

Охридските адвокати од наредниот месец за своите услуги ќе наплаќаат со фискален апарат. По барање на Адвокатската комора на Македонија, адвокатските маркички не профункционираа. Од први мај ќе се фискализираат охриските адвокати. 90тина адвокати од градов ќе треба да набават фискални апарати.Ова следува откога Владата го прифати барањето на Адвокатската комора и адвокатите за ставање надвор од примена на Законот за адвокатски маркички, со што ќе се овозможи фискализација на адвокатските услуги, вели Љупчо Наумовски-претседател на адвокатска заедница од Охрид. Министерството за финансии на првата...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad