Tag: готвењето

Кујна на иднината на Икеа

Икеа претстави “концепт на кујна 2025” Икеа смета дека кујната на 21 век не би требало да биде место полно со паметни апарати кои би помагале при готвењето, туку технолошки центар на секој дом. Оваа шведска компанија во соработка со уште некои компании го претстави “концептот на кујна 2025”, а за што станува збор можете најдобро да видите во видеото подолу. Како што велат во компанијата, оваа технологија би требала да им заштеди на домаќинствата време и едукација при готвењето. Центарот на системот е масата над која е поставен пакет на сензори и камери со прожектор кој на подлогата на масата...

Continue reading

Готвењето е машка работа

Модерните мажи добија посебно име. Сега се гастросексуалци бидејќи знаат да готват, а готвењето е важен фактот во современото заведување. Модерните мажи добија посебно име. Сега се гастросексуалци бидејќи знаат да готват, а готвењето е важен фактот во современото заведување. Едно британско истражување покажува дека жените освен друштвениот статус, изгледот и смислата за хумор високо ги вреднуваат и кулинарските способности на својот партнер. Речиси половина од испитуваните жени истакнале дека им се допаѓаат мажи кои добро се снаоѓаат во кујната. Истражувањето на PurAsia покажува дека секој...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top