Tag: гостопримливоста

Ohrid

Македонија земја на гостопримството

Светскиот економски форум, во својот најнов извештај ја прогласи Македонија за четврта земја во светот според гостопримливоста за туристи. Светскиот економски форум, во својот најнов извештај ја прогласи Македонија за четврта земја во светот според гостопримливоста за туристи. Меѓу бројните анализи објавени во “Travel and Tourism Competitiveness Report 2013” има и рангирање на земјите според “Односот на популацијата кон посетителите од странство.” Најпријателска држава за туристи во светот е Исланд, Нов Зеланд е на второ, Мароко е на трето, а зад нас на петтото место...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top