Tag: горното

konjicki trki

Коњички трки во охридско Велгошти

Во селото Велгошти по традиција на најголемиот христијански празник – Велигден  се одржуваат  две спортски игри: натпреварот во коњички трки и влечењето со јаже меѓу  мештаните  од горното и долното селски мало. Во селото Велгошти по традиција на најголемиот христијански празник – Велигден  се одржуваат  две спортски игри: натпреварот во коњички трки и влечењето со јаже меѓу  мештаните  од горното и долното селски мало. Илија Крлески беше победникот во коњичките трки, при што на тројцата најдобро пласирани натпреварувачи градоначалникот Бакрачески им  ги врачи пехарите и симболичните парични...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad