Tag: горлив

лого

Долгот на општина Охрид, намален за 4 милиони евра

Долгот на општина Охрид, намален за 4 милиони евра. Тоа за прв пат се случва во историјата на општина Охрид, вели градоначалникот Никола Бакрачески. Наследивме незапамтен долг во историјата на Р. Македонија, но благодарение на нашата посветеност во справување со должничката криза уште од првиот ден на нашиот мандат се зазедовме со решавање на овој горлив проблем, додава градоначалникот. Фамозниот наследен долг од околу 35 милиони евра за прв пат во историјата на градот е намален, открива првиот човек на општина Охрид, Никола Бакрачески. Градоначалникот додава дека со овој факт треба да биде...

Continue reading

elshani rezervoar

Елшани добива нов резевоар за квалитетно водоснабдување

Локалната со изградба на нов резервоар и нова водоводна инсталација ќе го решава проблемот на Елшани со водоснабдувањето. Елшани добива реконструкција на водоводниот систем. Месното население децении наназад мака мачи со водоснабдувањето особено во текот на летните месеци кога недоволниот притисок без вода за пиење оставаше повеќе од 700 жители. Како дел од реконструкцијата на водоводот, елшанци ќе добијат нов резервоар со поголем капацитет, нови полиетиленски цевки кои ќе ги заменат старите азбестни во должина од 2200 метри, како и водоводна пумпа. „Претходно е констатирано дека е потребно...

Continue reading

konjanoska

Избрани работните тела на охридскиот Совет

Каква е реалната состојба со паркинзите во централното градско подрачје? Ова прашање денес на втората седница на охридскиот Совет, беше поставено од страна на Сашо Донев, координаторот на советничката група на ВМРО – ДПМНЕ. Донев одговор  побара од градоначалникот на Охрид, Никола Бакрачески. Од Сојузот на иднината затекнати од барањето на Донев. Состојбата со паркинзите во централното градско јадро е и останува горлив проблем во градот. Фокусот на денешната втора по ред седница на охридскиот Совет беше свртен на предлог барањето на Сашо Донев координаторот на советничката група на ВМРО – ДПМНЕ....

Continue reading

ul 7-mi noemvri

Улицата „7-ми Ноември“ сеуште горлив проблем

На дел од улицата 7-ми Ноември пешаците неможат да се движат поради немањето тротоар, а на некои места тој што го има е толку тесен што двајца не можат да се разминат. На дел од улицата 7-ми Ноември пешаците неможат да се движат поради немањето тротоар, а на некои места тој што го има е толку тесен што двајца не можат да се разминат. Овој проблем се провлекува години наназад а деновиве и на нашиот портал www.tvm.com.mk повеќе граѓани реагираа во врска со истиот. Во годишната програма за патишта на Локалната самоуправа оваа улица е ставена како приоритет. Шикалоски вели дека веќе е изготвен...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad