Tag: гонење

Антикорупциска Комисија побара кривично гонење на струшкиот градоначалник Рамиз Мерко

Антикорупциската Комисија побара кривично гонење на струшкиот градоначалник Рамиз Мерко, јави VOA – Глас на Америка на македонски јазик. Според истиот извор, предметот против Мерко го води Обвинителството за гонење на организиран криминал каде што има уште една постапка против него. извор: VOA – Глас на Америка фото: VOA – Глас на Америка

Continue reading

Privedeni

На слобода дел од обвинетите за убиството на Дејан Новаковиќ

Ослободени четворица притворени за  убиството нав српскиот турист Дејан Новковиќ. Обвинителството не најде докази дека биле инволвирани во инцидентот кој се случи на 27 август во центарот на Охрид. Уште еднаш се докажа колку е лесно во нашата држава да се изрече мерката притвор. Ослободителна пресуда за четворица, од седумината осомничени за убиството на српскиот гостин Дејан Новаковиќ. Адвокатот на ослободените Воислав Димовски рече дека ослободителната пресуда настапила поради изјава за откажување од кривично гонење од страна на обвинителот. Спрема останатите тројца постапката продолжува,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad