Tag: гокс

Крах на “валутата која ветуваше”

Една од најголемите менувачници во светот во стечај? Една од најголемите менувачници во светот, платформата за тргување Maunt Goks од Токио, поднела барање за стечај. Нејзиниот директор Марк Карпел рекол дека исчезнале околу 850.000 биткоини (bitcoins) кои вредат неколку стотици милиони долари. Карпел рекол дека поради слабост во системот на неговата компанија изгубени се околу 750.000 биткоин корисници и околу 100.000 Маунт Гоксови биткоини, што вкупно вредат 425 милиони долари. Засега не е познато дали биткоините од Маунт Гокс се украдени или исчезнале поради технолошки недостаток, но во секој...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad